Om oss

ossVi
ble kjent da vi var 17 og giftet oss da vi var 21. Nå er vi "godt voksne" med barn og barnebarn.

Hun
er utdannet ved Lærerhøyskolen på Nesna, spesialutdannet ved Lærehøyskolen i Oslo og har en rekke jobbrelaterte kurs. Hovedinteressene er historie og biografier. Internett har utvidet mulighetene for slektsforskning. På ferie og turer blir det noen mil gjennom kirker, katedraler og museer med meg som haleheng. Hun er flink med hendene, en ivrig fotograf, turgåer og sykler ofte og langt.

Jeg
har offiser- og spesialistutdanning i elektronikk, FjellgruppenForsvarets skole i etterretnings- og sikkerhetstjeneste, Forsvarets Pedagogiske Senter, Nasjonalt utdanningssenter for samfunnssikkerhet og beredskap samt tilleggsutdanning i pedagogikk, data og IKT. Stor interesse for friluftsliv har gitt meg mange spennende opplevelser som instruktør i forsvarets fjellklatregruppe samt som veileder for norske spesial- og allierte commandogrupper i lavine- og fjelllredningstjeneste. Jeg har også mange års ledererfaring fra offentlig forvaltning og større kommunikasjonsbedrifter. Friluftsliv, foto og amatørradio har vært hobbier i mange år. Gjennom lederverv i Norges Speiderforbund har jeg møtt mye fin ungdom og idealistiske voksne og i annen sammenheng møtt unge som sliter mer enn godt er i og med livet sitt.

Begge
er glade i reiser og friluftsliv. Her til lands er Jotunheimen, Rondane, Finnmarksvidda og grensetraktene i Troms turmål vi gjerne kommer tilbake til.

Heimen"Heimen", en snart 300 år gammel husmannsplass begynner så smått å ta form. Den ligger tett inntil skogen og besøkes jevnlig av elg og rådyr. Eller rev som romsterer på tunet. Hagearbeid er både hobby og nødvendig. I hagen bruker vi vekster som klarer seg som best de kan.

Helt dyrisk
Dyr har alltid vært en del av livet. Med spesiell interesse for brukshund er jeg NKK instruktørutdannet og instruert i lokale hundeklubber og i Norske Lavinehunder som senere endret navn til Foreningen Norske Redningshunder, Har deltatt på seminarer og kurs i etologi, genetikk og generell hundeatferd samt i problemløsninger vedrørende hunder med atypisk atferd. Med schäferhunder og belgiske fårehunder fra tysk, svensk og norsk brukshundoppdrett har jeg instruert i skred- og overlevingsteknikker i Forsvaret samt etter fattig evne konkurrert i søk, rundering, lydighet og agility. Kjørt hundespann i grensetraktene i Troms og overnattet i snøhuler mens nordlyset laget bølgende fargetepper i kalde vinternetter. Min seneste hund var en fantastisk Tsjekkoslovakisk ulvehund som døde i desember 2011 i en alder av 13 år.