Trening med tsjekkoslovakisk ulvehund.

Den tsjekkoslovakiske ulvehunden er en allsidig brukshund som hevder seg godt i konkuransse med andre raser. I tillegg til at eierne trener og konkurrerer i lokale hundeklubber arrangerer de nasjonale raseklubbene treningssamlinger for eiere og familier. Hvert år inviterer de tsjekkiske og slovakiske moderklubbene deltakere fra hele Europa til trening og sosialt samvær i Lazne Belohrad, Jetrichovice Jevisovice og Zirovnice i Tsjekkia og Hronec i Slovakia samt at International Wolfdog Sport Club og kennel "z Peronówki" arrangerer Hoky Memorial nær byen Gubin i Polen.

Den alminnelige treningen følger i hovedsak samme mønster. Treningen i Lazne Belohrad gjennomføres i løpet av 2 uker som hver dag starter med en lang tur for eiere og hunder etterfulgt av frokost. Deretter trenes IPO (lydighet, sportrening og forsvarsarbeid) fram til lunsj. Etter lunsj fordeles deltakerne i grupper som trener i ulike disipliner og ustillingsteknikk samt at det gjennomføres avlsbedømmelse (d v s eksteriør og mentaltester) av de hundene som ikke har gjennomført dette tidligere. Etter middag fortsetter treningen og kveldene er avsatt til foredrag og sosiale aktiviteter. Oppholdet avsluttes med utholdenhetsprøve og brukshundprøver.

Deltakerne trener i de grenene de selv ønsker. Utenom treningen arrangeres aktiviteter som besøk i dyreparken hvor hunder er velkomne, nattsafari, turer til berømte steder og opp i fjellene. Lazne (tsjekkisk for "helsebringen vann") Behlorad er et kjent tsjekkisk kursted så et bad for eier og hund når temperaturen er for høy for trening er godt for helsen - og kombineres gjerne med utflukt til nærliggende slott og monumentale palass.

Treningen i Jevisovice er mye lik den i Lazne Belohrad men gjennomføres på den store eiendommen til eieren av en kjent kennel. Treningen er ikke så konsentrert som i Lazne Belohrad og gir mer rom for privat intiativ og sosialt samvær.

Samlingene i Hronec og Jetrichovice i Slovakia er rettet mot familier med hund. Her er det avsatt mindre tid til regulær trening sammenlignet med de tsjekkiske sommerleirene men desto mer til sosiale aktiviteter som orienteringsløp med hund, dagstur opp i fjellene, volleyballturnering og hver kveld er det samling rundt leirbål. Barna har en egen aktivitetsleder som sørger for at det er lite stress for voksne og barn.

TART
Trening i Zirovnice er forsvarstrening på høyt nivå. Hit kommer eiere av tsjekkoslovakisk ulvehund sammen med representanter fra forsvar, politi og vaktselskaper fra hele Europa for å trene sammen og konkurrere mot hverandre. Alle godkjente raser og TART-sertifiserte hunder kan delta.